persoonlijke_spullen_fotografie_makelaar
persoonlijke_spullen_fotografie_makelaar

Zó maak jij je huis verkoop klaar

Huizen gaan als warme broodjes over de toonbank. Dat is natuurlijk heerlijk als jij je huis wil verkopen. Maar dat maakt het zeker niet minder belangrijk om je huis goed te presenteren. Meestal is het doel om je huis het liefst zo snel mogelijk voor een zo goed mogelijke prijs te verkopen. Daarom help ik je graag bij een deel hiervan: de presentatie van je huis! Ik deel graag een aantal tips, waarmee jij je huis in no time perfect klaar hebt voor de fotograaf of de bezichtigingen!

Persoonlijke spullen

Als jij een huis gaat bezichtigen waarin je geïnteresseerd bent, is het huis natuurlijk nog niet altijd helemaal naar je eigen smaak. Veel mensen kunnen daar wel doorheen kijken, zij zien de potentie in een woning. Wat het moeilijker maakt om de potentie te zien, is persoonlijke spullen van de huidige bewoner. Want wat je als verkoper wil, is dat de mensen die je huis komen bezichtigen, zichzelf helemaal zien zitten in jouw huis. Dit visualiseren wordt veel lastiger als jij de grote canvas van je gezin in de woonkamer hebt hangen. Dus hier heb je de eerste tip al te pakken! Wil je je huis verkopen? Probeer zoveel mogelijk je persoonlijke spullen op te ruimen voor de kijkers, online of offline.

woningfotograaf_tips

(Achterstallig) onderhoud

Potentiële kopers kijken heel anders naar je huis dan dat jij zelf als bewoner doet. Zij kijken er met een frisse blik naar, zij zien de woning voor het eerst en kijken dan natuurlijk extra kritisch naar jouw woning. Zij overwegen om de nieuwe bewoners van je huis te worden. Is er nog achterstallig onderhoud, wat je altijd nog eens zou doen, maar waar je niet aan toe bent gekomen? Doe het voor dat de bezichtigingen zijn. Dus nog even dat kitnaadje repareren of die verkleuring op de muur bijwerken. En je huis kan zomaar meer waard worden. Goeie tip toch?!

Opgeruimd staat netjes

In een opgeruimd huis zie je veel meer ruimte. Bij woningfotografie wil je het liefst zoveel mogelijk oppervlakte laten zien, dit geldt zowel voor de vloer als oppervlaktes zoals tafel of aanrecht. Je haalt dus alle ‘overbodige’ dingen weg. Je sleutels, afstandsbedieningen, je nog niet opgeruimde post. Het helpt een potentiële koper dat dit allemaal lekker opgeruimd is. Natuurlijk mag een mooie fruitschaal of een prachtige bos bloemen wel blijven staan. Dit geeft het huis juist weer gezelligheid en sfeer. Op de slaapkamer is het het mooist als de bedden mooi zijn opgemaakt, de kasten van je kledingkast dicht zijn. In je badkamer zijn alle schoonmaakmiddelen weg, maar je hele shampoo-collectie mag je mooi in de kast verstoppen. Goed, je snapt het idee denk ik he?

De woningfotograaf komt langs

En dan komt tot slot nog het belangrijkste onderdeel, want bij een huis verkopen wordt je huis op de gevoelige plaat gelegd. Dit kan op foto, maar ook op video zijn. Ook dan moet je huis uit zien om door een ringetje te halen. Jij zorgt er voor dat iedere kijker helemaal warm wordt van jouw prachtige huis. En met warm bedoelen we ook ‘warm’ licht. Dus alle mooie sfeerverlichting mag zeker aan! Maar die TL-lamp in je kantoortje? Die laten we lekker uit staan. Daarnaast is het goed om de speciale eigenschappen van het huis te benoemen. Heeft je huis een prachtig uitzicht? Speciale ornamenten? Glas-in-loodramen? Allemaal hele unieke eigenschappen, die voor een nieuwe bewoner heel bijzonder kunnen zijn. Dus laat dit zien!

Een succesvolle verkoop van je huis

Sommige van bovenstaande punten zijn misschien een open deur. Maar het zijn wel valkuilen die nog vaak worden begaan als het gaat om huizen verkoop. Maar waarschijnlijk woon je al een aantal jaar in je eigen huis. En dus voelt die plek heel thuis en soms ook wat minder speciaal als het gaat om unieke eigenschappen. Aan de hand van deze tips, heb jij de eerste stappen gezet in een succesvolle verkoop van je huis.

Heel veel succes!

× Hoe kan ik je helpen?