Wist je dat?

Afgelopen januari 2022 is het verplicht geworden een geldig energielabel te leveren bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Uiteraard zijn hier ook uitzonderingen op en dat geldt bijvoorbeeld voor een beschermd monument.

De woningmarkt binnen de regio Zuidwest-Friesland zwenkt weer wat aan en er komen steeds meer woningen te koop bij mij of mijn collega makelaars. Er worden geregeld woningen onderling verkocht en ook deze verkopers zijn verplicht een geldig energielabel aan te leveren voor de feitelijke levering bij de notaris plaats heeft gevonden.

Wat is het belang van een energielabel?

Het energielabel heeft voordelen voor de verkopers, kopers en huurders van de desbetreffende woning.

– Kopers en nieuwe huurders zien direct of een woning energiezuinig is of niet. Dit kan gewoon heel veel stookkosten per jaar
schelen. Het leven is al duur genoeg.
– Aan de hand van het energielabel kan er ook een goede inschatting gemaakt worden van de eventuele energiekosten per maand of jaar.
– Het energielabel laat, zeker voor de leken onder ons, een mooi overzichtelijk beeld zien waar bij jou woning de meeste winst te
behalen valt in de verduurzaming van jouw woning.
– Het energielabel kan een positieve invloed hebben in de verhuur of verkoop van de woning.
– Een goed energielabel kan de verkoop of verhuur van een woning versnellen!

Hoe kom ik aan een energielabel?
Dit zou je zelf kunnen doen. Binnen Nederland zijn er veel bedrijven die dit faciliteren. Mocht je er niet uitkomen? Kan ik je altijd in contact brengen met goede en vertrouwde partijen.

Neem gerust contact met mij op en ik help je graag verder.

× Hoe kan ik je helpen?