Photo
Photo 2
Photo 3
Photo 4
Photo 5

Bovenburen 8 8723 ED Koudum

€ 595.000,- k.k.
Jasper Huisman Bemiddelaar in vastgoed
Neem contact op

Omschrijving

Landelijk wonen in Koudum!

Kenmerken
- Bouwjaar: 1875
- Woonoppervlakte: 148 m²
- Perceelgrootte: circa 9875 m²
- Inpandige ruimte: 532 m²
- Verwarming: gaskachels
- Aangesloten op riolering
- Prachtige locatie
- Woonbestemming
- karakteristieke boerderij
- Rapport van Monumentenwacht aanwezig
- Landelijk uitzicht
- Gelegen aan een doodlopende straat

Deze prachtige, karakteristieke woonboerderij biedt met vrij uitzicht aan de achterzijde de perfecte kans om te worden omgetoverd tot een unieke woonplek. Door de compacte opzet en het authentieke karakter is dit pand ideaal voor transformatie. Met een perceel van maar liefst 9875 m² zijn de mogelijkheden eindeloos! De boerderij ligt aan een rustige, doodlopende straat en leent zich perfect voor diverse doeleinden, zoals een mini-camping, paardenhouderij, B&B, of andere creatieve ideeën.

Woonhuis
Bij binnenkomst via de lange hal vind je de trapopgang en ingangen naar de woonkamer, keuken, schuur en de slaapkamer op de begane grond. Hier zijn ook het toilet en de doucheruimte toegankelijk. De keuken is uitgerust met voldoende kastruimte. De knusse woonkamer biedt uitzicht op de tuin en heeft een bedstee, die dienst kan doen als zithoek. Met de gaskachel creëer je een warme, gezellige plek in de winter.

De badkamer, gastentoilet en wasruimte bevinden zich bij de voordeur. De badkamer is voorzien van een wastafel, ligbad en douchecabine.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime overloop met vier houtgetimmerde slaapkamers, waar de authentieke bedstedes nog aanwezig zijn. Alle kamers beschikken over inbouwkasten.

Schuur
De schuur is toegankelijk via de achterom, de hal en een grote deur aan de achterzijde. Met een oppervlakte van circa 532 m² heeft de schuur grotendeels haar oorspronkelijke indeling behouden, met ruimtes voor koeien, opslag, een grote zolder en een grote deur aan de achterkant van de boerderij.

Buitenruimte
Het ruime perceel biedt talloze gebruiksmogelijkheden. De verschillende bouwwerken op het terrein (waar asbest in is verwerkt) zijn ideaal voor het houden van dieren, of te gebruiken als garage of opslagruimte. Het erf is deels verhard en bestaat uit twee kadastrale percelen.

Over Koudum
Koudum, gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân, is een charmant dorp met ongeveer 2700 inwoners en diverse voorzieningen. Bekend als "het warme hart van Zuidwest-Friesland," biedt Koudum een centrale ligging aan de meren De morra en De fluessen. Het is zowel een aantrekkelijke woonplaats als een populaire vakantiebestemming. Van het vroege voorjaar tot de late herfst trekt Koudum duizenden toeristen die genieten van de rust, de prachtige omgeving, de diverse sportmogelijkheden (waaronder watersport), en de uitstekende accommodaties. De vriendelijkheid van de inwoners zorgt ervoor dat velen jaarlijks terugkeren.

Bijzonderheden
- Asbest aanwezig in en om de boerderij
- Aanwezigheid van gierkelder en mestplaat
- Houtworm aanwezig

Benieuwd? Neem gerust contact met ons op via telefoon, e-mail of WhatsApp.

Jasper Huisman Bemiddelaar in vastgoed
Neem contact op

Buurt

    Kaart

    Plattegronden

    Floorplan 2
    Floorplan 3
    Floorplan 4
    Floorplan

    Kenmerken

    • Object soortWoonhuis
    • Jaar1875
    • Dak typeZadeldak
    • Woonoppervlakte148 m2
    • Inhoud4.754 m3
    • BergingNee
    • GarageNee
    • Energie klasseG
    • Aantal kamers4
    • Aantal slaapkamers4
    • Aantal verdiepingen2
    • Aantal kamers4
    • Aantal slaapkamers4
    • Aantal verdiepingen2
    × Hoe kan ik je helpen?